Lite mer om mina religiösa funderingar

Jag som skrivit den här sajten heter Gabriel Torstensdotter och har länge varit intresserad av religion och kristendom i synnerhet. Jag vet att inte särskilt många kommer hålla med mig nu, men jag menar att anledningen till att religion från första början skapades var för att stävja människors naturliga lustar (stjäla, våldta, döda).

Innan år 0 var världen fruktansvärt våldsam, det fanns inte så mycket lag och ordning och ofta var det djungeln lag som gällde. Kanske var det något geni som kom på att om människors lustar tämjs en aning så skulle samhällen bli mer stabila och folket skulle frodas. Varje religion har sina budskap, och flera av dessa budskap har långt mycket senare (och med en del bearbetningar) blivit lagar i olika länder som folket har att rätta sig efter.

När det gäller islam finns flera texter ur Koranen direkt inskriven i vissa arabländers lagar, medan i kristna länder har lagarna mer ”fått inspiration” av det som står i Bibeln, men utvecklats i en tidsenlig anda. Religion har lett till många konflikter och krig genom åren, inte minst inom de egna leden. Alla vill att just deras syn på världen och livet ska spridas till så många människor som möjligt, och religiös imperialism är det många länder som är skyldiga till.

Även om religion och kristendom fascinerar mig tycker jag nog i slutänden att världen skulle må bättre utan religion, men med lagar som hindrade människor från att begå omoraliska handlingar, som till exempel att köpa sprit på systemet varje fredag (jag vill se motbokens återkomst!) eller att spela bort familjens pengar hos ett casino.

Moral är bra, och det ska vi ha mer av. Slutligen vill jag bara säga:

Allahu Akbar!!